In de mindfulness training leer je hoe je met meer aandacht voor jezelf en met datgene wat zich aandient in het leven om kunt gaan. Je leert hoe je stress kan verminderen, beter om kan gaan met lastige emoties. Hoe je datgene kunt accepteren wat niet te veranderen valt.

Uit onderzoek blijkt dat bij deelnemers aan een mindfulness training lichamelijke en psychische klachten afnemen. Ontspannen gaat beter en er wordt een hogere kwaliteit van leven ervaren.

De training kan zeer behulpzaam zijn bij klachten zoals pijn, slaapproblemen, angstklachten, stemmingsklachten, vermoeidheidsklachten en burn-out.

In verband met het grote aantal aanmeldingen voor individuele mindfulness trainingen in mijn praktijk, geef ik de komende periode geen groepstraining. Heb je interesse in een groepstraining neem dan even contact op, wellicht kan ik je doorverwijzen.

Twijfel je of de training voor jou geschikt is of wil je graag vooraf kennismaken dan ben je welkom voor een (gratis) intakegesprek, telefonisch of in mijn praktijk. Indien het niet mogelijk of niet gewenst is een groepstraining te volgen is een individuele mindfulness training ook mogelijk.

De mindfulness training kan  individueel of in tweetallen gevolgd worden (tijden in overleg) in mijn praktijk in Lent. Dan bestaat de training uit 8 sessies van anderhalf uur.
Kosten hiervan zijn bij individuele training: €640,- (€80,- per sessie).
Bij de training in tweetallen zijn de kosten: €400,- (€50,- p.p. per sessie).

Vergoeding van de training

Er zijn een aantal zorgverzekeraars die in 2019 de mindfulness training vergoeden. Check je polis voor de precieze voorwaarden. Voorwaarde bij vergoeding is dat de training gegeven wordt door een mindfulnesstrainer die VMBN lid categorie 1 is. Ook zijn er steeds vaker bedrijven die de kosten (of een deel ervan) willen vergoeden. Voor meer informatie m.b.t. vergoedingen klik hier

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van nieuwe trainingen of workshops kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief.