Vraagt je lichaam op een andere manier aandacht dan je graag zou willen? Voel je spierspanning of heb je bepaalde klachten? De neiging is vaak je aandacht af te wenden van de pijnlijke gebieden.

Een lichaamsgerichte behandeling richt zich op het onderzoeken en ervaren (en zo mogelijk loslaten) van de spanning in je lijf. Hierdoor ga je voelen waar energie stroomt en waar deze geblokkeerd wordt.

Het lichaam, de emoties en de geest staan onderling met elkaar in verband. Ons lichaam draagt talloze herinneringen en informatie in zich. Een behandeling heeft dan ook niet alleen een lichamelijk, maar ook een emotioneel en geestelijk effect.

Ik maak gebruik van (een combinatie van) klassieke massage, voetreflex-massage, rebalancing en energetische massage.

Zie ook: Artikel even met je aandacht het lichaam door.

KLASSIEKE MASSAGE / CUPPING

Klassieke massage richt zich op spieren en gewrichten en werkt op lichamelijke klachten en lichamelijke effecten. De doorbloeding van huid en spieren verbetert, eventuele pijn kan worden verminderd en lichaam en geest kunnen ontspannen. Ook maak ik gebruik van Haci-punctuur (cupping).

VOETREFLEXMASSAGE

Voetreflexologie is een techniek waarbij druk wordt uitgeoefend op de reflexzones die onder de voeten liggen, om zodoende in de corresponderende lichaamsdelen reacties op te wekken. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Voetreflexmassage heeft vaak een zeer ontspannende werking.

REBALANCING

Rebalancing is een combinatie van lichaamswerk, zelfonderzoek en mindfulness en heeft als doel je bewust te laten worden van je lichaam, gevoelens en gedachten. Rebalancing massage kan bestaan uit diepe spier- en weefselmassage maar ook uit lichte aanraking. Blokkades kunnen worden opgeheven, de bloedcirculatie wordt versterkt en de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd.

ONTSPANNINGSMASSAGE

Soms heb je geen directe klachten maar heeft je lichaam wel behoefte aan wat extra aandacht. Een ontspanningsmassage kan ook gebruikt worden ter preventie van klachten. Bij Esensa | Saskia van Leendert zijn massage cadeaubonnen te koop.