Wat betekent gezond zijn, wat is ziekte en wat zorgt ervoor dat iemand beter wordt? Al op jonge leeftijd fascineerden die vragen mij. Toch had ik toen nog niet het idee dat ik me daar op zou gaan richten. Pas na een studie Bedrijfscommunicatie en een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven en de jeugdhulpverlening (crisisopvang) besloot ik bovenstaande vragen te gaan onderzoeken.

Tijdens de opleiding Natuurgeneeskunde en Lichaamsgerichte therapie aan de Hogeschool “Hippocrates’ te Bloemendaal kreeg ik meer inzicht in het proces van ziekte en gezondheid en hoe je dit positief kan beïnvloeden. Daar leerde ik kijken naar de mens als geheel; lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.  Het vinden van evenwicht, een goede balans, is hierbij belangrijk, evenals het aanspreken van het zelfgenezend vermogen dat ieder van ons in zich draagt.

In 2005 ben ik gestart met mijn praktijk voor natuurgeneeskunde en lichaamsgerichte therapie waarin ik uiteenlopende klachten behandel. In de loop der jaren is mindfulness een steeds grotere rol in mijn praktijk gaan spelen. Uit eigen ervaring weet ik hoe mindfulness kan helpen bij het omgaan met spanningen in het leven en inzicht kan bieden in bepaalde patronen, bijvoorbeeld hoe je met stress omgaat. Ook heeft mindfulness ervoor gezorgd dat ik meer ‘in het moment’ kan leven en meer kan genieten van wat zich aandient.

Ik volgde de opleiding Mindfulness aan de Universiteit van Nijmegen en bij See True en geef mindfulness trainingen en workshops aan zowel particulieren als in het bedrijfsleven. Ook was ik van 2009 tot 2013 docent mindfulness bij ‘Hippocrates’.

Naast het voeren van mijn praktijk is schrijven mijn passie, onder andere het schrijven van poëzie. Na publicatie van twee dichtbundels stelde ik twee poëzie bloemlezingen samen met Anne Speckens, hoogleraar psychiatrie aan het Radboud-UMC in Nijmegen waar ze leiding geeft aan het Centrum voor Mindfulness. In mijn workshops ‘Mindful Schrijven’ combineer ik mijn passie voor schrijven en mindfulness.