Bij Esensa | Saskia van Leendert, kun je terecht met uiteenlopende klachten / hulpvragen. Samen proberen we de essentie, de kern te pakken en je verder op weg te helpen. Bij Esensa kun je terecht voor individuele consulten maar ook voor groepstrainingen en workshops, zowel voor particulieren als bedrijven.

Tijdens het eerste (individuele) consult worden de klachten en de ziektegeschiedenis besproken. Vervolgens wordt een persoonlijk behandelplan gemaakt. Hierbij wordt gekeken welke methode het beste aansluit bij de klachten: natuurgeneeskundige behandeling, lichaamsgerichte therapie en/of mindfulness.

Mijn visie is holistisch: lichaam en geest zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Behandeling vindt plaats op fysiek, mentaal, emotioneel en zingevingsniveau.

Er wordt niet alleen gekeken naar de symptomen, maar ook naar de mogelijke oorzaken van de klachten. Ieder mens is uniek en dezelfde klacht kan bij twee verschillende mensen een andere oorzaak hebben en dient dan dus ook verschillend behandeld te worden. Hierbij maak ik gebruik van diverse behandelmethoden, natuurlijke geneesmiddelen en (oefeningen uit) de mindfulness training.

Ik ben van mening dat de reguliere geneeskunde en natuurlijke geneesmethodes uitstekend samen kunnen gaan en elkaar zinvol kunnen aanvullen.