Bij Esensa | Saskia van Leendert, kun je terecht met uiteenlopende klachten / hulpvragen. Samen proberen we de essentie, de kern te pakken en je verder op weg te helpen. Bij Esensa kun je terecht voor individuele consulten maar ook voor groepstrainingen en workshops, zowel voor particulieren als bedrijven.

Tijdens het eerste (individuele) consult worden de klachten en de ziektegeschiedenis besproken. Vervolgens wordt een persoonlijk behandelplan gemaakt. Hierbij wordt gekeken welke methode het beste aansluit bij de klachten: natuurgeneeskundige behandeling, lichaamsgerichte therapie en/of mindfulness.

Mijn visie is holistisch: lichaam en geest zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Behandeling vindt plaats op fysiek, mentaal, emotioneel en zingevingsniveau.

Er wordt niet alleen gekeken naar de symptomen, maar ook naar de mogelijke oorzaken van de klachten. Ieder mens is uniek en dezelfde klacht kan bij twee verschillende mensen een andere oorzaak hebben en dient dan dus ook verschillend behandeld te worden. Hierbij maak ik gebruik van diverse behandelmethoden, natuurlijke geneesmiddelen en (oefeningen uit) de mindfulness training.

Ik ben van mening dat de reguliere geneeskunde en natuurlijke geneesmethodes uitstekend samen kunnen gaan en elkaar zinvol kunnen aanvullen.

RICHTLIJNEN IN MIJN PRAKTIJK MBT DE CORONA MAARTEGELEN:

Gelukkig mag ik weer cliënten ontvangen, maar omdat het Coronavirus nog steeds actief is zijn er vanuit de beroepsorganisatie bepaalde spelregels opgesteld voor jouw en mijn veiligheid:

1. Ik wil je vragen zo min mogelijk gebruik te maken van de wachtkamer. Kom niet te vroeg, wacht bij droog weer buiten, bij regen in de hal of in de wachtkamer. Bewaar hierbij voldoende afstand.

2. Het toilet wordt bij voorkeur niet gebruikt. Uiteraard kan het altijd indien nodig. Het toilet zal na gebruik schoon gemaakt worden door de therapeut.

3. Bij binnenkomst en vertrek in mijn praktijkruimte wil ik je vragen je handen te wassen. Dit zal ik ook, voor en na de behandeling, doen.

4. Ik zal (uiteraard) zorgen voor een goede hygiëne om besmetting tot een minimum te beperken. Tussen de behandelingen door zal ik contactpunten reinigen (deurklinken, tafel) en ik zal de ruimte luchten. Zoals altijd vervang ik het materiaal waarop je ligt na ieder consult. Maar mocht je het prettiger vinden je eigen spullen mee te nemen, dat mag. Neem dan 2 handdoeken en een hoeslaken mee.

5. Ik wil je vragen een eigen waterflesje mee te nemen zodat je voor en na de behandeling iets kunt drinken.

6. Tijdens een massagebehandeling zal ik bij behandeling op de rug bij het bovenlichaam een mondkapje dragen (bij iedere cliënt een nieuw mondkapje). Mocht je graag willen dat ik een mondkapje draag tijdens de hele behandeling, dan doe ik dat.

7. Blijf thuis indien jij, of een van je huisgenoten, last hebben van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen. Bij twijfel, neem contact op. Bij annulering (ook op het laatste moment) met deze klachten zal ik geen kosten in rekening brengen.

8. Ik zal geen papieren factuur meegeven, je ontvangt deze via de mail.

Ondanks alle genomen voorzorgsmaatregelen blijft de kans, hoe gering ook, bestaan dat je besmet raakt in de praktijk of op weg hier naartoe. Met het maken van de afspraak ga je akkoord met dit risico.